Nátha kezlés hasznos tanácsok/ Coronavírus Update

.

Helyes orrfújási technika bemutatása a Házipatika magazinban

11. Házipatika Magazin Napi Egészség

Tanítsuk meg orrot fújni, Interjú

Kedves Szülők kis Páciensek!

A biztonságos betegellátás érdekében a felső-alsó-légúti hurut tüneteit  / köhögés, nátha, hurutos váladék, láz…/mutató betegeket a Markovits utcai rendelőben fogadja Dr Kálovics Tamás 14-16ó között.

Az összes többi tünet és betegség esetén mi betegellátási telefonügyeletet tarunk a Mikó utcai rendelőben, ahol kérhető recept, beutaló, orvosi tanács stb…

Az egészséges Tanácsadások az előjegyzések szerint rendben folynak a Mikó utcai rendelőben.

Sajnos a Coronajárvány mindenkit érint, nem tudunk kimaradni belőle. Ami számomra nyilvánvaló a kínai tapasztalatok nyomán, hogy tünetmentes hordozók is fertőzhetnek!

A következőket szeretném kérni: Minden szociális kontatktusnál legyünk nagyon óvatosak! Ebbe beleértem a rendelő területén történő tartózkodást is, a másik embertől minimum  1,5-2m méter távolságot tartsunk. Amennyiben ez nem lehetséges akkor inkább a külső folyosón várakozzunk. A gyerekeket tanítsuk meg helyesen tüsszenteni, köhögni, ennek módja a könyökhajlatba való köhögés. Használjunk papírzsebkendőt és azt azonnal dobjuk ki! Naponta sokszor, de étkezések előtt mindig 40 mp ig mossunk alapossan kezet. Használhatunk maszkokat/ otthon készithető pl. sütőpapírból, papírtörlőből…/ . ez bennünket nem biztos, hogy megvéd, de az általunk széttüsszentett cseppecskéket visszatartja. A vizsgálatok során én is maszkot fogok viselni. A kézfogást töröljük az etikettből.

Segítsük egymást a betegség elkerülésében!

Mindenkinek jó egészséget kívánok!
.

Hozzátáplálási kisokos letöltése PDF-ben Kiskanál Kommandó Link!
Étkezési tanácsok
volt kollégámtól dr Réthy Lajos szerkesztésében /SOTE II. sz Gyerekklinika/
Innen letölthető a 28 oldalas Hozzátáplálási Kisokos.
Benne hozzátáplálási táblázatok a legújabb irányelvek szerint, korosztályonkénti tanácsok, allergén bevezetés és sok más hasznos, ellenőrzött információ.
(PDF 2.2MB)
Comments are closed.